x

Berner BRS-1200 reciprozaag (the Demolator) | nwpr 350 euro

€ 199,99

Omschrijving

De "Demolator"
Het hoeft niet altijd goed te zijn. Soms ligt het ook aan het ruwe – daar is de BRS 1200 reciprozaag van Berner voor gemaakt. We hebben ze getest.

In één oogopslag
• Fretwerk? Fijne details? Allemaal fout. De BRS 4 reciprozaag van Berner, die 2,1200 kilo weegt, is immers vooral gemaakt voor snelle sloopwerkzaamheden.
• In tegenstelling tot de oriëntatie van het gereedschap kan de zaag verrassend gevoelig worden bediend met de lange vingerschakelaar, die ook de snelheid regelt.
• De BRS 1200 wordt gebruikt voor het zagen in twee varianten - een met een recht slingerslagmechanisme en een met een excentrische beweging.
• De BRS-eigenaar moet het doen zonder comfortabele batterijwerking, maar de kabel is vier meter lang.

Het is geen hulpmiddel voor delicaat werk. En het is ook geen hulpmiddel voor wimpers: Om de 4,2 kilo zware BRS 1200 reciprozaag van Berner permanent te kunnen verwerken, vergt het een beetje lef in de botten. Maar dit is opzettelijk, want de taak van de zaag is er in de eerste plaats één: sloop. De tool kan een beetje bruut zijn.
Beauty prijs? Nee! Werk? Graag!
Daarnaast hoeft een reciprozaag geen schoonheidsprijs te winnen, maar doet hij zijn werk. En dat doet ze eigenlijk best uitstekend. Afhankelijk van de materiaaleigenschappen kan het gewenste snelheidsbereik met een gekarteld wiel worden ingesteld tussen één en zes halve trappen. Hier geldt natuurlijk het principe: zacht materiaal – hoge snelheid, hard materiaal – lage snelheid.
Voor onze test op het hout hebben we een hoge snelheid ingesteld, die zeer fijn kan worden gedoseerd via de zeer lange vingerschakelaar, die ook een snelheidsregelaar is. Ongeveer in het midden van de behuizing bevindt zich de slingerslagschakelaar. Het geeft ons de mogelijkheid om te kiezen tussen een rechte slingerbeweging of een excentrische beweging. De rechte beweging wordt meestal gebruikt om metaal of pijpen te snijden. We kiezen voor de excentrieke beweging voor snelle sneden in hout.
Hoge stabiliteit
We klemden het Recipro Combiline Premium zaagblad met een lengte van 228 millimeter, dat Berner speciaal aanbiedt voor werk in hout en hout met metaal. De brede carrosserie en de dikke wanddikte zorgen voor stabiliteit en stabiliteit tijdens sloopwerkzaamheden. De hardmetalen tanden van het zaagblad met een vaste tandvorm worden verondersteld zich een weg te eten door hout met hoogsterkte staal. We leggen de lat niet zo hoog: in plaats van hoogsterkte staal slaan we spijkers in het hout – maar wel heel wat. Om een lang verhaal kort te maken, we hebben niet eens het gevoel dat er spijkers in het hout zitten. Zo snel werkt de zaag zich een weg door. Wat overblijft zijn glanzende en gladde snijranden.
Obstakels? Geen probleem!
We herhalen de test met een ander zaagblad, ook uit het Berner programma. Het heet Specialline Premium en draagt de belangrijke opdruk "Window Demolition" - dit is het moment van waaruit we de BRS 1200 BRS 1200 niet langer noemen, maar gekscherend "Demolator".
Ook hier vreet het blad zich een weg door het bos alsof er geen obstakel is. Zoals de naam al doet vermoeden, is het gemaakt om oude ramen te verwijderen. Daarom is het bestand tegen sneden, niet alleen in hout, maar ook in hout met metaal, geharde schroeven en aluminium. Het is puntig zodat het niet op krappe plaatsen kan worden gevangen, en de punt met een achterste geslepen tand maakt zelfs dipsneden mogelijk.
Gereedschapsvrije aanpassing
In alle werksituaties zorgt de demolator – d.w.z. de BRS 1200 – ervoor dat de kracht fijn wordt gedoseerd en het zaagblad op de juiste manier voor het materiaal bereikt. Overigens is de zaagdiepte zonder gereedschap via de zaagschoen aan te passen. Dit zorgt voor een langere levensduur van de zaagbladen, omdat niet altijd alleen het achterstuk wordt belast.
De BRS-eigenaar moet het doen zonder comfortabele batterijwerking, maar de kabel is vier meter lang.
Resultaat
Natuurlijk is de demolator zwaar, maar daar zijn verschillende redenen voor: Onder de volledig rubberen behuizing zit een versnellingsbak met stalen wielen en een geharde hefstang. Op deze manier uitgerust, moet de machine zeer lang goed dienen. Het is geen speelgoed – en al helemaal niet voor wimpers.
Gegevens
Naam: Reciprozaag BRS 1200 Spanning: 230 V
Stroomverbruik: 1.200 W
Onbelast toerental: 2.600 rpm
Slag: 28 mm Zaaglengte in hout/metalen profielen/kunststof buizen: 300/130/160
mm

Prijs: 299 euro plus BTW

Jouw product inruilen

Het is misschien mogelijk om jouw oude producten om te ruilen voor dit product. Neem contact op met de winkel voor meer info

Adres- en contactgegevens

Dit product wordt aangeboden door Used Products Sittard.

Used Products Sittard
Voorstad 18
6131CR Sittard

Telefoon: 046-7501185

Verzendkosten

Pakketten: € 6,95
Brievenbuspost: € 3,95

Garantie

Je krijgt altijd garantie op jouw aangeschafte producten. De duur van de garantie verschilt per product. Bij een boormachine van 15 jaar oud zal dat anders zijn dan bij een nieuwere iPhone 11. De garantie staat altijd op de aankoopbon vermeld. Neem contact op met de winkel als je wil weten hoe lang de garantie voor dit product is.

Wanneer het product niet goed functioneert, proberen wij dit eerst te verhelpen. Lukt dit niet? Dan kun je het product ruilen of ontvang je een tegoedbon. Wij geven alleen in uitzonderlijke situaties geld terug.

Betaalmogelijkheden

  • Pinnen in de winkel
  • Contant in de winkel
  • Overboeking per bank
  • IDEAL in de webshop