x

Keith McMillen K-Board Pro 4 USB/MIDI keyboard 48 toetsen + hardcase | nwpr 1.076 euro

€ 650,-

Omschrijving

Nieuw kost deze combinatie 1.076 euro, bij ons gunstiger geprijsd.

 

De Keith McMillen K-Board Pro 4 is al een tijdje in ontwikkeling geweest, maar heeft dan eindelijk de eindstreep gehaald. Al jaren was er niet veel keuze op de markt voor touchpad-klavieren, daar brengt dit product nu verandering in. Gezonde concurrentie dus, daar profiteren de eindgebruikers van! Net als bij 't 'andere' product kun je een toets horizontaal heen en weer 'duwen' waarmee je in principe een controller bedient. Op deze manier zou je een toets kunnen bespelen als een soort viool, dus met een vibrato die letterlijk uit je vingers komt. Recent is daar ook op softwaregebied een uniforme standaard voor ontworpen: MPE (MIDI Polyphonic Expression). Concreet betekent dit dat als je DAW MPE ondersteunt dat je dan zonder meer met de K-Board Pro 4 kunt werken. DAW-pakketten die dergelijke ondersteuning nu nog niet hadden zullen dat ongewijteld in aanstaande updates wel gaan krijgen.

De K-Board 4 en z'n grote kracht
Wat je in feite doet is drie dimensies bespelen (swipend spelen, eigenlijk): horizontaal, verticaal/diepte en aftertouch. De K-Board is dan ook in feite een soort grote touchpad, waarbij de toplaag hooguit de vorm heeft van een klavier. Je moet 'm even leren bespelen, dus sta er niet vreemd van te kijken als dat de eerste avond allemaal nogal onwennig is. Als je dit beestje eenmaal onder de knie hebt kun je ongekende expressie toevoegen aan je performance. En dat dan ook nog eens polyfoon, waarover dadelijk meer. Naast deze swipe-bewegingen krijg je natuurlijk ook gewoon aanslaggevoeligheid, maar ook een release-gevoeligheid. Het maakt dus uit hoe snel je een toets weer los laat.

Polyfoon
Het horizontaal afbuigen van een toets zal pitch-bending triggeren. Wie iets weet van MIDI zal zich herinneren dat er per MIDI-spoor maar één pitchbend-waarde kan zijn (in tegenstelling tot aanslaggevoeligheid, die per noot wordt ogpegeven). Net als het andere merk lost de K-Board Pro 4 dit op door de gespeelde noten te verdelen over verschillende MIDI-sporen. Vandaar ook dat de MPE-standaard is ontworpen, aangezien dit polyfone concept met meerdere MIDI-kanalen natuurlijk wat vreemd is voor je plug-ins. Kortom, er is weer iets te kiezen! Het klavier van de K-Board Pro 4 oogt meer als een traditioneel klavier, en voor velen kan juist dat gegeven de doorslag geven.

Jouw product inruilen

Het is misschien mogelijk om jouw oude producten om te ruilen voor dit product. Neem contact op met de winkel voor meer info

Adres- en contactgegevens

Dit product wordt aangeboden door Used Products Sittard.

Used Products Sittard
Voorstad 18
6131CR Sittard

Telefoon: 046-7501185

Verzendkosten

Pakketten: € 6,95
Brievenbuspost: € 3,95

Garantie

Je krijgt altijd garantie op jouw aangeschafte producten. De duur van de garantie verschilt per product. Bij een boormachine van 15 jaar oud zal dat anders zijn dan bij een nieuwere iPhone 11. De garantie staat altijd op de aankoopbon vermeld. Neem contact op met de winkel als je wil weten hoe lang de garantie voor dit product is.

Wanneer het product niet goed functioneert, proberen wij dit eerst te verhelpen. Lukt dit niet? Dan kun je het product ruilen of ontvang je een tegoedbon. Wij geven alleen in uitzonderlijke situaties geld terug.

Betaalmogelijkheden

  • Pinnen in de winkel
  • Contant in de winkel
  • Overboeking per bank
  • IDEAL in de webshop